Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei privind Ziua Educaţiei 2017

0
297

Ziua Educatiei 2017. Ministerul Educaţiei a anunţat că doar elevii din Bucureşti, Giurgiu şi Brăila vor avea liber pe 5 octombrie, de Ziua Naţională.

În județele Giurgiu și Brăila, dar și în Municipiul București, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor școlare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare. În celelalte județe, activitatea se va desfășura potrivit celor menționate anterior.

Ziua Educatiei 2017. Astfel, în conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (valabil în anul 2017 la nivel de sector de activitate – învăţământ preuniversitar), încheiat între Ministerul Educației Naționale și federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, „părțile (semnatare) convin să sărbătorească pe 5 Iunie – Ziua Învățătorului și pe 5 Octombrie – Ziua Internațională a Educației, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice dedicate acestor evenimente”. De asemenea se stipulează că „în perioada desfășurării acestor activități specifice nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ”.

În același sens, articolul 4 din ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului școlar 2017-2018, stabilește că „unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și ziua de 5 iunie – Ziua învățătorului”.

Ziua Educatiei 2017. În Bucureşti, în Contractul Colectiv de Muncă pentru profesorii şi învăţătorii din Capitală este cuprinsă şi ziua de 5 octombrie drept zi liberă. În schimb, în celelalte şcoli din ţară, se vor face activităţi extracurriculare.

Aşadar, elevii din Bucureşti vor avea liber pe 5 octombrie, şcolile şi grădiniţele urmând să fie închise joi, în timp ce elevii din ţară vor trebui să meargă la şcoală, unde vor face activităţi extracurriculare.

ZIUA EDUCAŢIEI 2017. Aşadar, în conformitate cu prevederile articolului 4 din ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului școlar 2017-2018, „unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și ziua de 5 iunie – Ziua învățătorului”.

De asemenea, contractul colectiv de muncă unic, valabil la nivel de sector de activitate – învăţământ preuniversitar, nu include ziua de 5 octombrie în categoria zilelor libere.

SURSA www.realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here