Breşă gravă de securitate informatică la Uber

0
489

Hackerii au accesat milioane de conturi ale utilizatorilor Uber anul trecut, însă compania a făcut public acest lucru abia marţi, anunţă postul CNN, preluat de News.ro.

În 2016, două persoane din afara companiei au accesat informaţiile personale a 57 de milioane de utilizatori Uber, inclusiv nume, adrese de mail şi numere de telefon, a anunţat compania. De asemenea, hackerii au accesat datele permiselor de conducere pentru 600.000 de şoferi din Statele Unite, aceştia fiind şi ei incluşi în numărul total al persoanelor afectate.

Compania nu i-a anunţat pe cei afectaţi de acţiunea hackerilor. CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a afirmat că a aflat recent despre acest incident.

Khosrowshahi, care a preluat funcţia în luna august, a spus că a început deja o investigaţie pentru a stabili de ce nu au fost alertate autorităţile sau cei afectaţi şi a anunţat că doi dintre cei responsabili pentru această situaţie nu mai lucrează în companie. 

Conform Bloomberg, Joe Sullivan, cel care se ocupă cu securitatea datelor, nu mai este în companie. Uber însă a refuzat să îi nominalizeze pe cei care au plecat.

sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here