Comunicat de presă: Educație pentru democrație la final

0
681

În acest week end, 25-26 noiembrie, a avut la Târgu Neamț, ultima întâlnire din cadrul proiectului „Educație pentru democrație”. La întâlnirea organizată la Liceul Vasile Conta din Tîrgu Neamț, au participat o parte dintre autorii manualului de curs opțional și a ghidului pentru profesori, prof. dr. Pavel Cerbușcă, prof. Dr. Tatiana Verdeș, și o parte dintre profesorii care vor pilota acest manual în anul școlar curent, prof. Silvia Strătilă de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Chișinău, Silvia Petrovici de la Liceul Teoretic Ion Creangă Chișinău și Petru Golban de la Liceul Lucian Blaga din Chișinau.

Cu această ocazie a fost prezentată și forma finală a manualului de curs opțional Educație pentru cetățenie democratică și Ghidul profesorului pentru această disciplină. Curs va fi pilotat la nivelul a patru licee din Republica Moldova –Liceul Academiei de Științe a Republicii Moldova, Chișinău, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri Chișinău, Liceul Ion Creangă Chișinău, Liceul Mihai Eminescu Bălți și Liceul Teoretic Boris Dînga Criuleni. A fost cea de a treia întâlnire pe acest proiect după cele din 12 august și 4 noiembrie ambele la Chișinău.

Echipa de realizare a manualului și ghidului a fost formată din experți în educație civică și pedagogie formată din dr. Pavel Cerbușcă, dr. Tatiana Verdeș și dr. Corina Lngu. Urmează pilotarea acestui manual, prezentarea acestuia și a ghidului către Consiliul Național pentru curriculum în luna martie și raportul către minister în luna august 2018, pentru a fi introdusă ca disciplina opțională la nivelul întregii țări, iar mai apoi din 2020 cu șanse mari ca disciplină obligatorie în noua curriculă națională pentru liceu.

Acţiunea a  făcut parte din proiectul cu acelaşi nume al Asociația Pro Democrația Club Tîrgu Neamt,  derulat în perioada iulie-noiembrie 2017, în parteneriat cu Asociația ASTRA Anenii Noi.

Obiectivele proiectului au fost formarea deprinderilor și abilităților de predare a educației pentru democrație și conștientizarea nevoii de educație democratică participativă în rândul liceenilor din R. Moldova;

Proiectul este finanțat de către Ministerul pentru românii de pretutindeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here