FOTO-VIDEO: 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Târgu Neamţ

0
1430

„Mica Unire”, sărbătorită la Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț. Momente artistice și o horă cu cei prezenți.

   În prezența administrației publice locale, a oamenilor de suflet și iubitori ai valorilor naționale, evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național al României. Au luat cuvântul deputatul Dănuț Andrușcă , primarul Daniel Harpa și profesorul Vasile Vrânceanu. Cei prezenți la sărbătoare au putut admirat dansurile și ținutele ansamblurilor Ozana și Ținutul Zimbrului.

   Am trăit astăzi emoţia Unirii în prezenţa administraţiei locale din Târgu Neamţ şi a invitaţilor de seamă care au evocat idealurile de unire ale poporului român, şi a ansamblurilor folclorice care, cu entuziasm și tradiție vie, au strâns într-o horă respect şi recunoştinţă pentru înaintaşil noştri. A declarat deputatul Dănuț Andrușcă

   Primul eveniment important din anul Centenarului Marii Uniri a avut loc astăzi la Târgu Neamț. Alături de locuitorii orașului, am sărbătorit Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859. Un moment important pentru poporul nostru, începutul constituirii României moderne. Cinste înaintașilor noștri care și-au impus voința în fața puterilor lumii!
La Mulți Ani, într-o Românie unită!

A declarat primarul Daniel Harpa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here