Meteorologii avertizează: Europa va fi lovită în scurt timp de al doilea val de aer polar!

0
597

Bloomberg avertizează că Europa urmează să fie lovită de un al doilea val de aer arctic, care va persista până la jumătatea lunii martie.

Anunţul vine în contextul în care un front siberian a provocat deja haos din Marea Britanie până în Italia, relatează Bloomberg. Giacomo Masato, meteorolog la Marex Spectron, în Londra, a declarat pentru Bloomberg că ”valul de frig se va întinde în nordul Europei şi în părţi din Europa Centrală”.

Frontul Arctic în Europa va împiedica aerul mai cald să înainteze spre nordul continentului cel puţin până la jumătatea lunii martie, a spus Jason Nicholls, meteorolog şef la Accuweather. Prognozele consultate de Bloomberg News arată că prima jumătate a lunii martie va fi mai rece decât în mod normal, iar frigul se va resimţi în special în Marea Britanie, Scandinavia şi regiunea baltică. Una dintre prognoze estimează chiar că vremea rece se va menţine până în aprilie.

În aşteptarea celui de-al doilea val de aer polar, care va menţine temperaturile din nordul Europei la un nivel anormal de scăzut, preţurile energiei au crescut semnificativ. În Marea Britanie, preţurile gazelor s-au dublat deja în această săptămână, la cel mai ridicat nivel din ultimii peste 10 ani. 

Specialiştii susţin luna februarie 2018 a fost una dintre cele mai reci luni din ultimii 10 ani.

via observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here