UE: Tinerii din România vor putea călători gratuit cu trenul în Europa, timp de 30 de zile

0
208

Tinerii din statele membre ale Uniunii Europene vor putea primi un bilet de tren gratuit, în ziua în care împlinesc 18 ani, pentru a călători în țările din Uniune. Aceasta este propunerea unui program-pilot, care dispune de un buget de 12 milioane de euro, relatează Hotnews.

Proiectul din cadrul Bugetului Uniunii Europene pe anul 2018 a fost votat în Parlamentul European, la Strasbourg, cu 414 voturi pentru, 163 împotrivă și 90 de abțineri.

„Ne propunem să lansăm proiecul la 1 iunie 2018. Comisia Europeană va trebui să îl implementeze, să propună o modalitate de executare a programului. Eu îmi pot imagina un sistem primul venit-primul servit. Vreau ca acest bilet să poată fi folosit într-o perioada de 3 ani, să alegi când să activezi cele 30 de zile. Trebuie să vedem ce preț vom reuși să negociem cu companiile feroviare. Nu vom reuși să furnizăm bilete pentru toți tinerii, dar este un prim pas”, a declarat europarlamentarul român Siegfried Muresan, unul dintre promotorii proiectului în Parlamentul European.

Citește mai multe pe Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here