Aristul german Shelter Boy lansează ATMOSPHERE – o odă indie-rock dedicată vieții de noapte dinaintea pandemiei

0
205

Chiar și tricoul de pe tine pare că se zvârcolește pe piele, singurul lucru care nu pare “agitat” încă este băutura din mâna ta – energia acumulată în încăpere pare că se scurge din tavan, sau chiar că iese din pereți. O mulțime de corpuri presate unul de altul, intensitatea crește din ce în ce mai mult. Te pierzi în mulțime, simți că te îneci în tensiune. Și atunci începe muzica. Dintr-o dată, nimic altceva nu mai contează. Dansezi.

 

2020 a fost anul izolării, în care am fost forțați să ne separăm. Ne mai aducem oare aminte cum era în primul rând la vreun concert? Atât de aproape că simțeai vibrația basului în piept? Este amintirea pierderii în mulțime atât de îndepărtată în momentul acesta? Sau sentimentul de a fi înconjurat străini, puțin confuz de dinamică grupului și neputincios în a face o conexiune – dar cumva nici să nu-ți dorești una – Am uitat momentul acela gen “ce naibii caut aici?”.

 

“Please don’t tell me how to feel alive 

What the fuck am I doin’ here?”

 

În ultimul său single, “Atmosphere” (lansat pe 12.03.2021), SHELTER BOY explorează exact aceste sentimente și amintiri – tensiunea dintre gândurile care ne inundă capul în acele momente de “pierdut în mulțime”. Este un sentiment unic – unul pe care nu-l prea întâlnești în alt context. 

Piesa se joacă între cele două perspective – pe de-o parte, este cea a persoanei care se simte pierdută, iar de cealaltă, cea a persoanei care remarcă mediul și arată interes onest doar prin observare. “Cum mai ești?” este o frază atât de des întâlnită, că abia o mai auzim. Aici, este o întrebare sinceră. Undeva între soft și aspru, piesa ne ridică și nu ne mai dă drumul.

 

„Tell me how you really feel 

Do you fear the atmosphere?”

 

Este mai mult decât un sentiment. Este despre interacțiune, despre percepția și analizarea propriilor trăiri. Nicio frază goală, niciun eufemism – adevărul complicat, așa cum stă dezgolit în fața ta, de parcă ziua de mâine nu ar exista. Sunetul și energia raw a piesei eliberează sentimentele negative, lucrează prin ele, și le transformă în ceva pozitiv. Piesa nu are doar atmosferă, dar în stilul clasic SHELTER BOY, te ridică imediat din scaun și te face să dansezi până te eliberezi de energia negativă.

Ascultă noua piesă Shelter Boy – Atmosphere: https://shelterboy.ffm.to/atmosphere

 

Atmosphere este adusă în România prin colaborarea Filter Music cu casa de discuri românească Underdog Records.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here