ASCULTĂ ORAȘUL
2 februarie, 2018

Cea mai bună ţară din lume în 2018

Elveția este cea mai bună țară din lume, potrivit  raportului 2018 Best Countries, realizat de Universitatea Pennsylvania și de Y&R’s BAV Group.

Pentru al treilea an, clasamentele evaluează 80 de țări în funcţie de 65 de criterii, de la influența economică și puterea cetățeniei la calitatea vieții, pentru a surprinde modul în care națiunile sunt percepute la scară globală.

Pentru prima dată, respondenților li s-au cerut opinii despre marii lideri mondiali. Primul ministru al Italiei Justin Trudeau și cancelarul german Angela Merkel sunt considerati cei mai respectați la nivel global, în timp ce președintele american Donald Trump și președintele rus Vladimir Putin au avut cele mai mari ratinguri de dezaprobare.

„Privind ţările de la vârful clasamentului, putem observa faptul că puterea militară și/sau economică nu mai este cheia succesului în construirea unui brand de ţară”, spune CEO-ul Y&R Global, David Sable.

România ocupă locul 54 în acest top, în urcare 4 poziţii faţă de studiul de anul trecut.

Vă prezentăm TOP 10 cele mai bune țări în anul 2018:

1. Elveția
2. Canada
3. Germania
4. Regatul Unit
5. Japonia
6. Suedia
7. Australia
8. Statele Unite
9. Franța
10. Olanda

Elveția este numărul 1, urmată de Canada pe locul 2, țările cu politici sociale și de mediu mai progresiste dominând clasamentul general. Țările nordice - Suedia, Finlanda, Danemarca și Norvegia - se situează în primele 15 locuri. Danemarca este țara numărul 1 pentru creșterea copiilor și pentru femei. Suedia ocupă primul loc pentru o viață verde, iar Norvegia se situează pe primul loc la capitolul cetățenie.

Germania a urcat la locul 3, înlocuind-o pe Marea Britanie, care a coborat pe locul 4. Reputația Germaniei ca națiune deschisă, cu transparență guvernamentală și egalitate de gen puternic, a condus la creșterea sa în clasament. Scăderea Regatului Unit, însă, semnalează o lipsa tot mai mare de încredere în forța economică post-Brexit.

Japonia rămâne pe locul 5, înregistrând valori înalte în antreprenoriat, economii în continuă creștere și tradiții bogate. Singapore și China, la nr. 16 și respectiv 20, se situează printre cele mai bine cotate țări din Asia. Ambele națiuni sunt considerate ca având un potențial puternic de creștere economică.

Statele Unite se situează pe locul numărul 8, Suedia si Australia pe 6, respectiv 7. SUA coboară în două categorii importante: deschiderea spre afaceri si mișcarea economică. Percepțiile referitoare la SUA ca fiind stabilă din punct de vedere politic, democratic și având o politică deschisă a călătoriilor au scăzut. Cu toate acestea, națiunea rămâne pe locul 1 privind puterea pentru al treilea an, urmată îndeaproape de Rusia.

Luxemburg este națiunea cea mai potrivită pentru afaceri, Germania este numărul unu în domeniul antreprenoriatului, Marea Britanie conduce în educație, Canada este locul 1 pentru calitatea vieții și Noua Zeelandă este favorită pentru pensionare. Brazilia este țara nr. 1 privind turismul extern, iar Italia se situează pe locul întâi ca națiunea cu cele mai bogate tradiții .

 

Frecvente
Târgu Neamț - 95.7 FM
Pascani - 90.1 FM
DESCARCĂ APLICAȚIILE RADIO MPLUS FM PENTRU MOBIL
DISPONIBIL PE
GOOGLE PLAY
DISPONIBIL PE
APPLE STORE
© Copyright Radio Mplus - Toate drepturile rezervate
menuchevron-down Open

Close