ASCULTĂ ORAȘUL
10 august, 2018

Cele mai frumoase orașe mici din Germania

Nürnberg

Probabil primul lucru la care te gândești atunci când auzi despre Nürnberg este lecția aceea de istorie la care ți s-au predat Procesele de la Nürnberg, în cadrul cărora, după terminarea celui De-al Doilea Război Mondial, au fost judecați liderii naziști, practic cei mai îngrozitori criminali de război din acea perioadă. Însă dincolo de acest episod dramatic, Nürnberg este astăzi unul dintre cele mai frumoase orășele ale Bavariei, un loc cu o arhitectură medievală incredibilă, cu multă turtă dulce bună, bună, cu muzee extrem de interesante. În plus, pentru că orașul are în spate o istorie complicată, autoritățile și-au propus să transforme Nürnberg într-un spațiu care susține în permanență drepturile omului. Plimbându-te pe aici, sunt șanse mari să ajungi pe Straße der Menschenrechte (Strada Drepturilor Omului), inaugurată în 1993. În același timp, nu rata castelul și cetatea Kaiserburg, Biserica Sf. Lorenzo, Biserica Sf. Sebaldus, Schöner Brunnen, o fântână gotică de 19 metri înălțime, Muzeul Jucăriilor din Nürnberg, dar și zecile de memoriale și muzee istorice.

Heidelberg

Deși este unul dintre orașele foarte mici ale Germaniei (nu ajunge nici la 200 000 de locuitori), odată ce vei trece de poarta lui, vei simți că ai ajuns pe un tărâm infinit al basmelor. Situat în sud-vestul Germaniei, pe malul râului Neckar, Heidelberg este un oraș cu un farmec aparte. Mai mult decât atât, locul a scăpat complet de bombardamentele din timpul celui De-al  Doilea Război Mondial, așa că mai toate clădirile arată și acum impecabil, fiind extrem de bine conservate. Dacă ajungi aici, trece pe lista de must see centrul istoric, în stil baroc, ruinele castelului Heidelberg și podul medieval.

Freiburg

Așezat aproape de granița cu Franța și de granița cu Elveția, la marginea Pădurii Negre din Germania, Freiburg este unul dintre cele mai vibrante orășele din această țară. Inițial un oraș minier prosper, Freiburg s-a transformat într-un spațiu preferat de tineri, studenți în marea lor majoritate – prima universitate a fost ridicată aici în 1457 și de atunci continuă să atragă aici studenți din toată țara. Pe lângă asta, merită să descoperi și catedrala Freburg, fortificația Martinstor și Muzeul de Artă.

Rothenburg

Știm că suntem în plină vară acum, însă, dacă îți este dor de iarnă și de Crăciun, Rothenburg ar trebui să fie următoarea ta destinație. De ce? Pentru că aici se află Muzeul Crăciunului, deschis pe tot parcursul anului. Odată ce vei intra în Rothenburg, o să te simți ca într-un basm al Fraților Grimm și o să vrei să pozezi absolut fiecare colțișor.

 

Schwerin

Sunt foarte multe de spus despre acest orășel fascinant, însă imaginile vorbesc de la sine. Și o fac cel mai bine. Înconjurat din toate părțile de Lacul Schwerin, orașul este recunoscut pentru castelul în stil romantic ridicat în secolul al XIX-lea, cu un domeniu impresionant, dar și pentru arhitectura spectaculoasă a clădirilor.

Weimar

Un alt orășel ce are legături cu un episod în istoria Germaniei (Republica de la Weimar, care a rezistat până în momentul în care Hitler a preluat puterea), Weimar este un loc fascinant, liniștit și plin de străduțe pietruite pe care te poți plimba în voie și de clădiri colorate.

via alistmagazine.ro

Frecvente
Târgu Neamț - 95.7 FM
Pascani - 90.1 FM
DESCARCĂ APLICAȚIILE RADIO MPLUS FM PENTRU MOBIL
DISPONIBIL PE
GOOGLE PLAY
DISPONIBIL PE
APPLE STORE
© Copyright Radio Mplus - Toate drepturile rezervate
menuchevron-down Open

Close