COMUNICAT DE PRESĂ – Neamțul prin călători străini

0
440

În perioada iulie-octombrie 2018, Emanuel Bălan, derulează proiectul Neamțul prin călători străini, finanțat de către Consiliul Județean Neamț, în baza Legii 350/2005 în cursul anului 2018, domeniul cultură-învățământ.

Proiectul în valoare de 5520 din care 4347 oferiți de finanțator și 773 de lei contribuție proprie, proiectul constă în redactarea și editarea volumului Neamțul prin calatori străini, care va aduce la lunimă, imaginea și istoria ținutului apoi județului Neamț, prin ochii străinului, a călătorului străin, fiind o sursă prețioasă de reconstituire a imaginii societății nemțene din perioada secolelor al XV-lea până în prima jumătate a secolului al XX-lea. Obiceiuri, petreceri, descrierea cadrului natural, a așezărilor, a vieții religioase, a arhitecturii militare, civile și religioase, până la elementele de occidentalizare. Este important ca adulţii, dar mai ales copiii să-şi cunoască istoria localităţii, a județului, evenimentele care s-au derulat în acest micro-spaţiu, tradiţiile, până la istoria propriei familii și prin ochii celuilalt, călător prin acest zone.

Prin acest proiect 400 de volume vor ajunge în toate bibliotecile publice din județ și în cele școlare. Lansarea acestui volum va avaea loc în luna octombrie a acestui an.

Pentru alte relații autorul poate fi contactat la adresa de e-mail: emanuel.balan_tgn@yahoo.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here