Comunicat lansare proiect C.E.V.A.

0
452

Comunicat lansare proiect C.E.V.A.

„C.E.V.A – Comunitate, Educație, Viitor, Artă” este un proiect cultural care își propune activarea populației tinere din orașul Târgu Neamț, prin implicarea directă într-un proces de explorare a realităților locale și crearea unui produs cultural specific. Proiectul vizează adaptarea instrumentelor artistice la persoane fără experiență anterioară în domeniu și explorarea poveștilor personale și a istoriei recente și redarea lor într-un produs care va fi prezentat cu diferite ocazii publicului larg.

Nu de puține ori auzim oameni spunând despre locul în care stau ”ăsta e un oraș mort! n-ai ce face aici!”. Multe orașe și localități din România au trecut și trec în continuare printr-o pierdere a unui număr mare de locuitori. Prin proiectul C.E.V.A. se dorește remedierea acestei situații în contextul unui oraș mic de provincie, cu perspective limitate din punct de vedere socio-cultural, prin implicarea adolescenților într-un proces de reflecție, reprezentare și mobilizare comunitară.

20 de adolescenți din oraș vor fi selectați printr-un apel deschis pentru a forma o echipă implicată in toate fazele procesului de explorare și de creație. Prima etapă va fi o tabără intensivă în timpul vacanței de primăvară, în care vor fi ghidați de către traineri cu experiență în mai multe domenii. La finalul proiectului, adolescenții vor dezvolta un spectacol de teatru bazat pe rezultatele cercetării. De asemenea, va fi organizată o expoziție, care va conține materialele culese și dezvoltate pe parcursul proiectului.

Pentru a face parte din „C.E.V.A – Comunitate, Educație, Viitor, Artă”, toți elevii de liceu din Târgu Neamț și împrejurimi sunt invitați să trimită o formă de exprimare artistică (eseu, foto, video etc.) care să exprime atitudinea lor față de lumea care îi înconjoară, la adresa ceva@frilensar.ro, nu mai târziu de 15 martie. Participarea este gratuită, toate costurile fiind acoperite de organizatori.

”Încă de când eram în liceu, dar și mai apoi, cu fiecare întoarcere acasă, tot auzeam ideea cum că în Târgu Neamț nu se întâmplă nimic. Cred că este o idee greșită, cred că dacă ajungi la această idee, vinovat ești și tu cel care o emiți pentru că nu faci ceva și pentru că nu încerci să schimbi această preconcepție. Mereu am fost de părere că nevoia principală a comunității din Târgu Neamț este efectiv comunitatea. Așa că ne-am propus să venim cu ce am învățat noi prin alte părți acolo unde ne-am născut, și să încercăm să activăm un grup de 20 de tineri care să vorbească deschis despre ei și comunitatea din care fac parte.” (Daniel Chirilă, manager de proiect C.E.V.A.)

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a proiectului C.E.V.A:
www.facebook.com/C.E.V.A.comunitate/
email ceva@frilensar.ro
Telefon 0748536220

Proiect co-finanțat de Aministrația Fondului Cultural Național
Organizatori: Platforma Frilensăr
Parteneri instituționali: Primăria Târgu Neamț, Casa de Cultură Târgu Neamț, Asociația Puzzle OptimEast
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Tananana, Agerpres, IQads, SMARQ, Noizz.ro

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Platforma Frilensăr
12.02.2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here