Destinații turistice minunate și, poate, nedescoperite încă

0
471

Samarkand, Uzbekistan

Casa a unor minuni arhitecturale, cum ar fi Moscheea Tilla Kari și Madrasa, una dintre cele mai frumoase moschei din lume, orașul are o lungă istorie de artă și artizanat, care supraviețuiește încă sub forma superbelor materiale ikat și suzani. Acest loc fascinant se deschide lumii după aproape 70 de ani de guvernare comunistă, ca o pe fabulosul „drum al mătăsii”.

Nosy Anko, Madagascar

Plaje cu nisip alb fin, apă foarte limpede, flora și fauna incredibile pe care le regăsim aici, fac din acest sat din Madagascar un loc minunat. Deși este cunoscut faptul că acesta era unul din locurile cele mai retrase, în care ajungeai cu dificultate, acest lucru s-a schimbat. A devenit mult mai accesibil turiștilor încă de anul trecut când a fost deschis Miavana, un resort de lux unde poți face scubadiving în căutarea epavelor.

Tegernsee, Germania

Acest lac extrem de curat și orașele bavareze din jurul lui ar putea fi secretul cel mai bine păstrat al Germaniei. La mai puțin de o oră de Munchen, Tegernsee este un loc de vacanță preferat pe perioada verii de germanii bogați, care vin aici să se bucure de aerul proaspăt, peisajele pastorale și grădinile istorice de bere precum Schlossbrennerei.

Cafayate, Argentina

Acest oraș rural, situat în Valea Calchaquí din nordul Argentinei, găzduiește cele mai frumoase podgorii din lume. Începeți călătoria în Salta, unde puteți să vă cumpărați produse artizanale și să vă plimbați în mijlocul viilor.

Siswan Forest Range, India

Departe de palatele din Rajasthan și de nebunia din Mumbai, pădurile Siswan aflate la periferia munților Himalaya reprezintă unul dintre cele mai pașnice locuri din India. Peste 8000 de hectare de pădure protejată adăpostesc flora și fauna specifice zonei, chiar și leoparzii.

Trang, Thailanda

Această provincie nedezvoltată care se invecinează cu Marea Andaman se mândrește cu plaje, insule și munți calcaroși nemaipomeniți, că să nu mai vorbim de grădinile botanice incredibile de la Thung Khai. Turiștii trebuie neapărat să încerce specialitățile din fructe de mare din zonă și, de ce nu, să își testeze abilitățile de pescari.

Newberg, Oregon

Numele Newberg poate nu vă sună cunoscut, dar orașul este poarta perfectă pentru Valea Willamette, locul idilic din Oregon, care găzduiește unele din cele mai bune podgorii ale țării. Zona este cunoscută pentru fantasticul Pinot Noir pe care îl produce.

Česky Krumlov, Cehia

Český Krumlov este un oraș medieval situat în Boemia de sud, respectiv în sud-vestul Cehiei, unul din cele mai atractive orașe, aflat la momentul actual sub protecția UNESCO. În fiecare an, Český Krumlov găzduiește o serie de festivaluri și alte evenimente, inclusiv Festivalul Trandafirilor cu cinci petale. În zona centrală a orașului vei întâlni meșteșugari, artiști, muzicieni, dar și numeroși localnici îmbrăcați în costume medievale.

Naoshima, Japonia

Naoshima este o insulă situată în Marea Interioară Seto și este celebră pentru expozițiile sale de artă contemporană. Aici vei găsi Complexul Benesse, dar și Muzeul de Artă Chichu.

Lalibela, Etiopia

Acest ansamblu monumental de 11 biserici săpate în piatră, situat în inima Etiopiei, este un loc de pelerinaj pentru creștini, fiind printre cele mai frumoase monumente creștine din Africa. Aceste biserici sunt protejate de UNESCO.

Bormio, Italia

Bormio este un centru de schi cu tradiție, aflat la 3 ore cu mașina de Milano. Vei găsi aici absolut tot ce îți dorești, de la pârtii de schi, până la vechi izvoare cu băi termale. Dispune de pârtii atât pentru începători, cât și pentru competiții. Pentru cazare, îți recomandăm hotelul QC Terme Hotel Bagni Vecchi unde te vei simți minunat, deoarece include un parc mare cu 9 izvoare termale naturale și o piscină termală.

 via elle.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here