Destinații turistice neexplorate ale lumii

0
405

Arhipelagul Lofoten, Norvegia

Acest loc este destinat turiștilor pasionați de expediții, ski și celor pentru care Aurora Boreală este un must see. Călătorii pot naviga în jurul arhipelagului Lofoten, o zonă de insule și fiorduri care se deplasează deasupra cercului Arctic, rareori vizitată de oameni.
Explorați pe jos munții impresionanți care domină peisajul, iar pentru o experiență de ski cu adevărat unică, traversați pârtiile netede, neatinse de om.

Arhipelagul Mergui, Myanmar

Izolat și nedescoperit, arhipelagul Mergui este situat în regiunea sudică Tanintharyi din Myanmar. Cu plaje cu nisip alb, jungle dense și ape cristaline, arhipela gul este alcătuit din 800 de insule pustiite, oportunități nesfârșite pentru cei pasionați de explorare.
Navigați în jurul acestui șir de insule, petreceți timp cu localnicii pentru a obține o perspectivă asupra culturii indigene și asigurați-vă că vă rezervați o zi și pentru Insula Hasting, un izvor de liniște și calm, o experiență cu adevărat copleșitoare.

Congo

Pentru turiștii care sunt în căutarea unui loc în care au fost foarte puțini oameni, Congo este destinația perfectă. Safari-ul oferă posibilitatea de a vedea o varietate exotică de animale sălbatice, păduri impresionante și orașe în care te vei simți în siguranță. Brazzaville, capitala congoleză, este cunoscută drept „Parisul Africii” și trebuie vizitată pentru că are cele mai curate și sigure străzi din Africa.

Etiopia

Una dintre cele mai fascinante și captivante țări africane din punct de vedere cultural, devine din ce în ce mai accesibilă pentru călătorii curajoși. Regiunea s-a extins prin construirea de cabane în zonele mai îndepărtate ale țării, accesate mai ușor, oferind călătorilor posibilitatea de a descoperi minunile culturale și naturale ale Etiopiei (care găzduiește mai multe situri ale patrimoniului mondial UNESCO decât orice altă țară din Africa).

Guacalito De La Isla, Nicaragua

Guacalito De La Isla deține 30 de kilometri de plaje neatinse de om, un paradis al Americii Centrale. Aventurierii pot alege dintr-o varietate de activități care să le mențină interesul de a explora teritoriul regiunii, cum ar fi surf, ash boarding (doritorii de senzații tari se cațără pe vulcan iar de acolo, pe o placă din lemn sau metal, alunecă la vale), ciclism, plimbări în natură printre maimuțe, iguane și păsări tropicale.

Insulele Feroe, Danemarca

Localizate în apele liniștite dintre Scoția și Islanda, Insulele Feroe redefinesc noțiunea de „arhipelag neatins”, oferind turiștilor acces către o porțiune mai sălbatică a Regatului Danez.
Linia de coastă masivă, considerată cândva teritoriul vikingilor, adăpostește minuni naturale care pot fi descoperite navigând cu bărci vechi de pescuit. Insulele Feroe încep să facă primii pași spre modernizare, cu magazine șic și restaurante care servesc delicatese tradiționale.

Ladakh

Regatul Himalayan al Ladakh-ului este unul dintre puținele locuri de pe Pământ care rămâne în continuare neatins și neexplorat de oameni. Oferind peisaje incredibile la tot pasul, Ladakh este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Indiei. Te poți bucura de aerul curat al munților, priveliști uimitoare și patrimoniul budist din întreaga regiune.

Malawi

Malawi sărbătorește anul acesta 50 de ani de independență, iar țara investește în noi locuri de cazare și dezvoltare, în special în incintele Nkhotakota Wildlife Reserve. Aici, îți poți petrece timpul într-un safari care îți va permite să te apropii de elefanți, rinoceri, lei, leoparzi și bizoni.
Malawi a fost adesea umbrită de unele țări africane mai mari, dar recent, a cunoscut o creștere a popularității. Cu lacul său uimitor (se spune că sunt mai multe specii de pești în Lacul Malawi decât în orice alt lac din lume), plajele curate și munții înalți, este un loc care merită vizitat.

Puglia

Puglia este regiunea din sudul Italiei care cuprinde tocul și pintenul cizmei Peninsulei Apenine. Peisajul rural impresionant este rezultatul unui mozaic de influențe spaniole, grecești, bizantine și normande. Regiunea produce unele dintre cele mai bune vinuri și uleiuri de măsline din țară, bogat în podgorii și plantații de măslini.
Regiunea găzduiește, de asemenea, locuințe unice, cum ar fi fabulosul Borgo Egnazia, un paradis sculptat în piatră, așezat printre plantațiile de măslini din Puglia. Creația îi aparține unuia dintre cei mai de succes oameni din lumea afacerilor hoteliere, Aldo Melpignano, și familiei sale. Vilele sunt decorate în tonuri calde și elegante pentru a vă oferi confortul dorit.

Salta, Argentina

În contrast cu metropola italiano-spaniolă din Buenos Aires și împrejurimile de stepă sud-americană Pampas, nord-vestul Argentinei se mândrește cu un puternic patrimoniu andic și spiritual și servește drept punct de întâlnire pentru comunitățile indigene din America de Sud. Regiunea este renumită pentru peisajele bogate în culori. Diversitatea acestui domeniu îl face un paradis pentru drumeții, călărie și o mulțime de alte activități.


Orașul Salta se mândrește cu unele dintre cele mai bine conservate arhitecturi coloniale, cu piețe atrăgătoare și cu bucătăria regională în toată Argentina, o adevărată piatră prețioasă culturală.

via elle.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here