Plaje din Europa care îți vor tăia răsuflarea

0
290

Albandeira, Portugalia

Plajele din Portugalia sunt și ele extrem de renumite în lume. În regiunea Algarve, se află plaja Albandeira, una din favoritele publicului dintre toate cele de pe coastă. Chiar dacă nu este de o întindere însemnată, marea și formațiunile de roci o fac un loc perfect de vizitat.

 

Benagil, Portugalia

Chiar dacă o să fie destul de aglomerată pe tot parcursul verii, plaja sau plajele din Benagil sunt printre cele mai frumoase din Europa. Găsești formațiuni impresionante de rocă și locuri superbe în care apa a sculptat adevărate opere de artă. Nu uita să treci și pe la Praia da Marinha, e un must-see.

Dorset, Anglia

 Dacă ajungi în Dorset, o să găsești o plajă pe care se află Durdle Door, o construcție naturală de rocă, chiar lângă ocean. Această formațiune arcuită face parte din Jurrasic Coast World Heritage Site, dar este deschisă și publicului larg. Zona de plajă este foarte pitorească, perfectă pentru atunci când vrei să petreci timp în natură.

 

Elafonissi, Grecia

În mod normal, vorbim de încă o plajă superbă din Grecia. E localizată la sud-vest de Creta iar combinația de culori în care s-a format nisipul e o variație de alb și roz. Dacă decizi să faci o plimbare lungă pe plajă te vei bucura de un peisaj minunat, peșteri sculptate de apă și formațiuni interesante de rocă.

Peninsula Gower, Țara Galilor

Plajele din Țara Galilor au fost desemnate printre cele mai frumoase din Regatul Unit. Gower este un paradis situat la o mică distanță de Swansea, unul dintre cele mai mari orașe din Țara Galilor. Datorită întinderii sale, peninsula care se întinde pe o distanță de 19 mile are câte puțin din toate. Ai parte de plaje întinse, valuri perfecte pentru surf, dar poți și urca stânci. 

Hossegor, Franța

Situat la Nord de Biarritz, Hossegor e faimos în primul rând pentru surf, considerat cel mai bun loc pentru surf din lume. Titlul se datorează în primă parte pentru plaja La Nord sau Graviere. În fiecare an pe timpul verii, se organizează competiția de surf Quicksilver Pro France, care atrage cei mai buni surferi ai Europei. Viața de noapte este de asemenea un alt punct de atracție, dacă nu te interesează surf-ul.

Hvar, Croația

Localizată la sud de coasta principală din Croația, pe malul Mării Adriatice, Hvar este o insulă demnă de o numire în U.N.E.S.C.O. Principala atracție este Stari Grad, unde poți degusta o mulțime de vinuri. Aici găsești de asemenea și multe cluburi de noapte, deci e locul perfect pentru distracție. 

 

Plaja cu nisip negru, Islanda

Dacă vei vrea o experiență unică, plajele din Islanda trebuie văzute. Plaja cu nisip negru sau Reynisfjara, situată pe coasta sudică, este cea mai apreciată plajă din întreaga țară, datorită nisipului ei negru. Rocile și o coloană masivă din piatră dau un aer și mai pitoresc locului.

Sagres, Portugalia

Incă o plajă din cel mai sudic punct al Portugaliei este Sangres. Ea este la origine un port de pescuit, dar acum este și un loc grozav de surf, pentru că are plaje atât la sud, cât și la vest. Satul este unul relaxat și liniștit, plin de localnici care vând sardine proaspete din camionetele lor de pe marginea plajei.

San Sebastian, Spania

San Sebastian e considerată a fi capitala culinară a Spaniei (dacă nu a Europei) și e faimoasă pentru multitudinea de restaurante fine-dinning, restaurante locale și baruri Pintxos (care servesc tapas pe băț). Mai este renumită și pentru cele mai frumoase plaje urbane din Europa, așa că nu uita să o incluzi în lista de travel anul ăsta.

via elle.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here