Primăvara în vacanţă

0
892

Exista multe destinatii de vacanta de care ne putem bucura la maxim primavara, când temperaturile sunt blânde, natura este frageda si plina de viata si bineinteles, costurile sunt mai mici.

Japonia este o combinatie de natura spectaculoasa, ciresi infloriti si muntele Fiji. Ciresii infloresc in luna mai si transforma Japonia intr-un spectacol al naturii.

Florile de cires ocupa un loc special in cultura si in inimile japonezilor. Acest lucru provine din legatura stransa a japonezilor cu natura si tot ceea ce inseamna aceasta, cat si din credinta de nestramutat ca natura, oricate obstacole le-ar pune in cale, este parte foarte importanta din viata lor si trebuie pretuita, chiar idolatrizata.

Coasta Dalmată este o destinație pe care majoritatea o aleg vara, asta nu înseamnă că nu poți vizita orașul Zadar în primăvară. În această perioadă, Zadar, ce se întinde pe o peninsulă în Marea Adriatică, prinde viață, iar centrul său medieval devine sufletul distracției.

Instalațiile neobișnuite amenajate recent pe faleză fac din Zadar o destinație și mai interesantă pe timp de primăvară. Sea Organ este, de fapt, o serie de trepte ce coboară în apa mării, sub care sunt amenajate mai multe tuburi care, în contact cu valurile scot diferite efecte sonore. Tot pe faleza din Zadar vei mai descoperi instalația Greeting To The Sun, o serie de plăci din sticlă în care se reflectă razele soarelui, creând un spectacol de lumini ingenios.

Odată cu primele raze primăvăratece, Bruxelles prinde culoare, iar străzile mohorâte capătă viață. Admiră cireșii japonezi din grădinile Logis și Floréal, participă la festivalul grădinilor din Parcul Cinquantenaire și explorează Serele Regale din Laeken, un complex excepțional ce fac parte din grădinile regale private. Aceste sere sunt deschise publicului doar două săptămâni pe an, în perioada aprilie – mai.

Grădinile Keukenhof din Olanda explodează sub frumuseţea năucitoare a culorilor. Şapte milioane de flori se întind pe 32 de hectare şi oferă vizitatorilor un adevărat răsfăţ al simţurilor. Copii au și ei rezervate activități încântătoare pentru vârsta lor, precum vânătoare de comori, ferma de animale, un labirint și locuri de joacă.

Madeira este considerata o insula a primaverii eterne, sentiment care este sarbatorit prin Festivalul Florilor. Insa, insula portugheza este o combinatie feerica intre peisaj inflorit, plaje aurii si munti inverziti, ideala pentru o vacanta de primavara.

Insulele ABC (Aruba, Bonaire si Curacao) Caraibe din sunt un loc binecuvantat, cu vreme uscata si racoritoare pe tot parcursul anului. Aruba are tarmuri lungi care arata a desert si o serie de statiuni all-inclusive. Bonaire este considerata una dintre cele mai bune statiuni pentru scufundari, relativ nedezvoltata, ideala pentru o vacanta linistita, in timp ce Curacao se mandreste cu o cultura vasta.

Aruba aerial view

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here