ASCULTĂ ORAȘUL
3 iulie, 2024

Vacanțele Muzicale de la Piatra-Neamț: Săptămâna Magiei Sonore, Ediția 49

Piatra-Neamț își deschide porțile pentru una dintre cele mai așteptate sărbători culturale ale anului: Vacanțele Muzicale, ajunse la ediția cu numărul 49. Începând de duminică, 7 iulie, orașul va vibra sub acordurile celor mai frumoase uverturi interpretate de Orchestra Filarmonicii „Serghei Lunchevici” din Chișinău, marcând un început spectaculos pentru o săptămână plină de muzică și emoții intense.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul Consiliului Județean Neamț, conf. univ. dr. Mihaela Spiridon, directorul artistic al festivalului, Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare, și Adrian Păduraru, vicepreședintele CJ Neamț, au oferit detalii captivante despre programul și organizarea acestui eveniment de amploare.

Un Festival Susținut de Întreaga Comunitate

Adrian Păduraru a evidențiat sprijinul constant acordat de Consiliul Județean Neamț acestui eveniment cultural de referință: „Întotdeauna Consiliul Județean Neamț a susținut și a finanțat acest eveniment, iar în organizarea Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare, Festivalul Vacanțe Muzicale a devenit un brand cultural al județului nostru. Este un eveniment așteptat an de an de către publicul nemțean, dar și de turiști.”

Spectacol Vizual și Artistic de Excepție

Carmen Nastasă a adus în discuție componenta vizuală și artistică a festivalului: „Ne dorim ca, pe lângă partea artistică, să oferim și un spectacol vizual cât mai frumos și spectaculos. În ciuda vremii capricioase, suntem siguri că Dumnezeu ne va ajuta să avem un festival reușit, care se va încheia, bineînțeles, cu un foc de artificii și alte surprize.”

Un Program Divers și Atrăgător

Mihaela Spiridon a prezentat programul diversificat al festivalului, subliniind că ediția din acest an nu se limitează la un singur gen muzical. Astfel, publicul se va putea bucura de muzică clasică, blues, jazz, pop, muzică lăutărească veche și de calitate.

„Vom avea cele mai importante genuri muzicale, reprezentate de cei mai buni soliști. În prima seară, Orchestra Filarmonicii „Serghei Lunchevici” din Chișinău va interpreta cele mai frumoase uverturi. Urmează un concert de Big Band Boom cu Berti Barbera și Big Bandul Radio, o seară de muzică lăutărească de calitate cu Taraful Iancu Jianu, un recital de jazz cu Sorin Zlat, și multe altele.”

Momente de Neuitat cu Artiști de Renume

Unul dintre punctele culminante ale festivalului va fi concertul trupei The Motans, foarte populară în rândul tinerilor. Totodată, gala de operă din ultima seară va aduce pe scenă trei soliști excepționali: Alexandra Grigoraș, Relu Proca și Claudia Caia, acompaniați de Orchestra Ionel Perlea și dirijorul Cătălin Țoropoc.

Privire Spre Viitor

În final, Mihaela Spiridon a transmis un mesaj plin de entuziasm: „Punem foarte mult suflet în organizarea acestui festival în fiecare an. Deja mă gândesc la ediția 50, care trebuie să fie și va fi una explozivă.”

Vacanțele Muzicale de la Piatra-Neamț promit o săptămână de neuitat, în care farmecul muzicii va transforma platoul Curții Domnești și Sala „Calistrat Hogaș” într-un tărâm magic al sunetului și emoțiilor. Fiecare seară va aduce un nou capitol de poveste pentru toți iubitorii de muzică bună.

Frecvente
Târgu Neamț - 95.7 FM
Pascani - 90.1 FM
DESCARCĂ APLICAȚIILE RADIO MPLUS FM PENTRU MOBIL
DISPONIBIL PE
GOOGLE PLAY
DISPONIBIL PE
APPLE STORE
© Copyright Radio Mplus - Toate drepturile rezervate
menuchevron-down Open

Close