Ce protocol trebuie să respecte gravidele și mamicile din familiile regale din Marea Britanie

0
398

Ținuta de după naștere e aleasă cu mare grijă

Atunci când proaspăta mamă își face apariția în public, orice detaliu este pus la punct și respectat.  Rochia mamei pentru tradiționala prezentare a micului print vebit pe lume pe 23 aprilie, a fost aleasă cu mare atenție. Soția Prințului William a purtat o rochie Jenny Packham, pe care a accesorizat-o cu pantofi nude, iar ținuta a amintit de outfit-ul pe care Prințesa Diana l-a purtat atunci când l-a arătat lumii întregi pe Prințul Harry, în urmă cu aproape 34 de ani.

Când se naște un copil regal, se trag 62 de focuri de armă

Este o tradiție veche militară ca, atunci când vine pe lume un copil în familia regală, să se anunțe marea veste prin focuri de armă. 62, nu mai multe, nu mai puține. Trase din turnul Londrei, astfel încât să se afle minunata veste în fiecare cămin londonez. Este o mândrie la care nu renunță nația britanică. În plus, față de aceste focuri de armă, mai sunt altele – 41 la număr – trase din parcul Hyde, lângă palatul Buckingham.

Nou născutul primește mai multe nume

Trei, patru nume, cam atâtea primește copilul regal. Și asta deoarece compensează, probabil, pentru faptul că ei nu au un nume de familie, nu propriu-zis. De pildă, Prințul George este, de fapt, George Alexander Louis, pe când sora lui, Prințesa Charlotte, este Charlotte Elizabeth Diana. Iar tatăl lor, Prințul William, este William Arthur Phillip Louis. Iar fratele lui – Henry Charles Albert David.

Regina află prima de nașterea unui copil regal

Membrii familiei regale trebuie să o consulte pe Regina Elisabeta a II-a în privința oricărui aspect important din viața lor. Cu alte cuvinte, Regina ia toate deciziile importante. Adică își dă acordul ca doi oameni să se căsătorească și află prima când un bebe regal vine pe lume. Protocolul regal presupune ca proaspăta mămică se o sune imediat pe Regină pe un telefon special, cu legătură doar la Suveran, și să o anunțe că un nou copil regal s-a născut.

Mămicile regale trebuie să alăpteze

Toată lumea recomandă, zilele astea, alăptatul la sân, iar mamele regale nu fac nici ele excepție, sunt și ele sfătuite și chiar aleg și ele să își alăpteze copiii. Kate Middleton a făcut asta în cazul lui George și al lui Charlotte și, cel mai probabil, va proceda la fel și în cazul celui de-al treilea copil al ei. Dar să nu credeți că asta a fost tradiția din totdeauna. Înainte de nașterea Reginei Elisabeta a II-a, mamele regale considerau că alăptatul era sub demnitatea lor și nu practicau asemenea obicei. Totul s-a schimbat odată cu venirea pe lume a Reginei Elisabeta a II-a, care a fost alăptată, și care a schimbat obiceiul.

Bebelușii au scutece din cârpă

Tradiția, din nou, este cea care impune folosirea unui singur gen de pamperși. Și anume cei din cârpă. Prințesa Diana spunea că, în timp, până și familia regală va schimba obiceiul și va trece la folosirea scutecelor pe care orice mămică obișnuită le folosește. Dar iată că s-a înșelat. Kate Middleton a preferat în continuare scutecele din cârpă și acum ia în seamă scutecele biodegradabile. Dar tot din cârpă.

Bonele sunt experte (și) în arte marțiale

Trebuie să fie pregătite pentru orice, atunci când au în grijă viitorul rege al țării sau bebeluși importanți ca cei regali. Așadar pregătirea lor trebuie să fie una ieșită din comun. Pe lângă aptitudinile obișnuite pentru o dădacă, ele trebuie să dea o atenție mărită siguranței copilului. Sunt antrenate în arte marțiale și știu să conducă agresiv, astfel încât nimeni să nu le ia urma, în caz de pericol.

Fiecare copil regal are câte șase nași

Această tradiție este respectată nu numai de familia regală britanică, ci și de alte regalități din lume. Astfel, Prințesa Victoria a Suediei este denumită “Nașa Europei”, din simplul motiv că a fost aleasă de mulți alți membrii ai caselor regale să le fie nașă copiilor lor. Prințesa Charlotte are cinci nași, pe când Prințul George are șapte nași. Prințul William este naș pentru alte diferite familii regale, incluzând-o pe cea greacă.

 

Sexul copilului se află doar la naștere

Viitoarele mămici nu trebuie, sub nicio formă, să divulge în public sexul fătului lor. De fapt, secretul este atât de bine păstrat, încât mulți viitori părinți nu vor nici ei să știe ce va fi copilul lor – fată sau băiat. Prințesa Diana știa că va avea băieți, dar nu a făcut publică această informație decât după naștere.

 

Tatăl beneficiază de concediu paternal

Membrii familiei regale nu trebuie să muncească nici măcar o zi din viața lor, însă Prințul William a fost pilot de elicopter la un moment dat. Și asta chiar era un serviciu real. Iar, când fiul său a venit pe lume, Will a declarat că își va lua concediu paternal timp de șase săptămâni, timp în care nu era plătit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here