Elena Gheorghe cântă în dialectul aromân pe „Luna Alba”

0
1159

Elena Gheorghe oferă o abordare inedită aici, lăsând deoparte muzica pop-dance sau latino şi abordând dialectul aromân pe „Luna Alba”. Revine astfel la origini şi un gen de muzică mai puţin abordat. Artista a colaborat cu un ansamblu de muzică populară din zona Dobrogei, cu care a realizat piesa. Acel ansamblu apare de altfel şi în clipul acestei piese.

Elena ne mai pregăteşte şi alte piese în limba armânească, una urmând să sosească până la final de an. Cântecul machidonesc este interpretat aici de către Elena Gheorghe împreună cu Dani Peanci şi formaţia Steaua di Vreari, plus Vanghilizmo Group. Acesta este ansamblul comunităţii armâneşti din comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Piesa a fost cântată în premieră la final de noiembrie în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan şi Dani” de la Antena 1. Elena a apărut şi la Radio Zu cântând live în dialectul aromân piesa „Opa Opa” de această dată. Muziciana a avut un an special, cu o reprezentaţie inedită la Salina Turda. În semifinala Eurovision artista a cântat la salina respectivă, etalând coregrafii inedite şi 5 ţinute spectaculoase.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here