O ceașcă de cafea îți îmbunătățește productivitatea la locul de muncă

0
176

Pentru mulți dintre noi, cafeaua este o parte indispensabilă a ritualului de trezire, un obicei fără de care nu putem să ne începem ziua.

Dacă vă place cafeaua, probabil ați auzit zvonuri precum că licoarea minune nu este bună pentru sănătate, cofeina provoacă dependență, riști să te alegi cu dinții îngălbeniți și așa mai departe.

Conform unui nou studiu , cafeaua are efecte mult mai pozitive decât v-ați fi gândit. Poate îmbunătăți atmosfera de la locul de muncă, crește performanța la birou și are beneficii în ceea ce privește colaborarea cu colegii și relațiile cu cei din jur.

Experții au împărțit un grup de oameni în două părți. Primul grup a primit o ceașcă de cafea înainte de cercetare, iar celălalt nu. Odată ce cofeina și-a făcut efectul, sarcina lor a fost de a discuta subiecte controversate legate de inegalitățile sociale și economice în decurs de 15 minute. La finalul experimentului, ei ar trebui să-și evalueze rezultatele. Potrivit rezultatelor, cafeaua are un impact pozitiv asupra cooperării și atmosferei în rândul colegilor.

Și în 2010, un studiu realizat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) a arătat că angajații care își iau pauze de cafea sunt mai productivi și colaborează mai bine cu colegii lor. Potrivit autorilor studiului, cofeina joacă aici un rol important, ceea ce face ca oamenii sa fie mai vigilenți. Ei sunt mai atenți, îi percep mai bine pe ceilalți și au o atitudine mai pozitivă. După ce au analizat interviurile dintre cei care au băut cafea, experții au concluzionat că acești oameni tind să rămână la subiect și sunt mai capabili să discute despre teme mai exigente.

Sursa: Noizz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here