ASCULTĂ ORAȘUL
30 martie, 2018

Operațiunea de montare a unui colar GPS pe o femelă de zimbru la Parcul Natural Vanatori Neamt.

Imagini rare de la operațiune derulată cu succes de specialiștii Regiei Naționale a #Pădurilor – #Romsilva

Montarea colarului GPS va permite specialiștilor o monitorizare mai bună a turmelor de zimbri aflați în libertate.

Vă prezentăm un set de fotografii care prezintă pregătirea dozei de tranchilizare, tranchilizarea zimbrului, montarea colarului, administrarea antidotului și revenirea zimbrului din starea de sedare. Operațiunea a fost coordonată de colegul nostru Razvan-Florian Deju, specialistul în științele vieții al parcului.

Parcul Natural #Vânători - #Neamț este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind inclus recent în ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Zimbrul a fost reintrodus în #România în anul 1958, la peste două secole de la dispariția sa din țara noastră, iar în urmă cu șase ani au eliberat primele exemplare în natură în Parcul Natural Vânători Neamț, în acest moment numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată fiind de 36, între care 12 zimbri născuți liberi, semn că proiectul este unul de succes. În timp, zimbrii eliberați și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți în acest an, iar în captivitate alte 7 exemplare.
Anual, specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare în libertate, după un proces îndelungat de selecție și acomodare.
Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.


SURSA : Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

Frecvente
Târgu Neamț - 95.7 FM
Pascani - 90.1 FM
DESCARCĂ APLICAȚIILE RADIO MPLUS FM PENTRU MOBIL
DISPONIBIL PE
GOOGLE PLAY
DISPONIBIL PE
APPLE STORE
© Copyright Radio Mplus - Toate drepturile rezervate
menuchevron-down Open

Close