„Teoria fericirii” a lui Albert Einstein a fost vândută

0
474

În 1922, Einstein a fost cazat la Imperial Hotel din Tokyo în timpul unui turneu de lectură organizat la scurt timp după ce aflase că a câştigat premiul Nobel. Când un băiat bun la toate de la hotel i-a adus un mesaj, el s-a căutat în buzunare ca să-l răsplătească cu un bacşiş, dar a constat că acestea erau goale.

În schimb, Einstein i-a oferit bacşiş sub forma unei teorii proprii a ceea ce înseamnă să ai o viaţă fericită.

O viaţă calmă şi modestă aduce mai multă fericire decât urmărirea scopului de a avea succes combinată cu alergătură constantă”, a scris el în germană pe o bucăţică de hârtie de la hotel, pe care i-a oferit-o trepăduşului. Pe o a doua hârtiuţă a scris: „Acolo unde este dorinţă, există o cale”.

Einstein i-a spus băiatului, conform reprezentanţilor casei de licitaţie citaţi de New York Times, că dacă va fi norocos, notele acestea vor deveni mult mai valoroase decât un bacşiş obişnuit. Vorbele acestea aparţinând unui om care ne-a schimbat felul în care înţelegem universul, au devenit profeţii.

Ieri, „teoria fericirii” a lui Einstein s-a vândut la Winner’s Auction and Exhibition ce a avut loc în Ierusalim, pentru suma de 1,56 de milioane de dolari, făcându-l pe marele fizician omul care a dat cel mai generos bacşiş din lume. Al doilea bileţel a fost vândut pentru suma de 250 de mii de dolari, conform informaţiilor furnizate de casa de licitaţie.

Interesant este că în momentul în care casa de licitaţie a primit cele două bilete şi după ce lea-a autentificat ca fiind originale, specialiştii au prezis că se vor vinde cu 5-8 mii de dolari, însă, curând suma a explodat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here