Recomandare de lectură – Rețeta daneză a stării de bine

0
393

 

The Little Book of Hygge: The Danish Way to Live Well – Meik Wiking

Danemarca este adesea considerată a fi cea mai fericită țară din lume. Asta e de la un singur lucru: hygge, un cuvânt danez definit ca „mentalitatea și conduita de a fi drăguț și prietenos”.

The Little Book of Hygge vă va oferi pași și sfaturi practice pentru cum să alegeți iluminarea potrivită, să organizați o petrecere și chiar cum să vă îmbrăcați,
 toate susținute de anii de cercetare a autorului, Meik Wiking, la Institutul de Cercetare a Fericirii din Copenhaga. El se angajează să afle care este rețeta fericirii oamenilor și a ajuns la concluzia că hygge este ingredientul esențial al magiei vieții daneze.

Autorul subliniază că „hygge este despre atmosferă și experiență, mai degrabă decât despre lucruri. Este vorba despre a fi cu oamenii pe care îi iubim. Un sentiment de acasă. Sentimentul că suntem în siguranță, că suntem protejați de lume și ne permitem să lăsăm garda jos.”

Hygge a fost tradus ca totul, de la arta de a crea intimitate, la confortul sufletului, de la prezența unor lucruri liniștitoare la apropierea umană. Acoperă „un sentiment de apartenență și căldură, un moment de mângâiere și mulțumire”.

“Trăiește viața astăzi ca și cum de mâine nu ar mai fi cafea”
Meik Wiking, The Little Book of Hygge: The Danish Way to Live Well

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here